Gaia Lux Inn

Ο δικό σας καλοκαιρινός προορισμός !

Τοποθεσία

 

Τοποθεσία

 

Τοποθεσία

 

Τοποθεσία

 

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ GAIA LUX INN ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΔΑΜΑΝΤΑ:

Google Coordinates: 36.75322577313807, 24.498912942329632
Geo Coordinates: 36°45'11.6"N 24°29'56.1"E

Αφήνοντας το λιμάνι του Αδάμαντα Μήλου κατευθύνεστε βορειοανατολικά προς Επαρ.Οδ. Τριοβασάλου - Απολλωνίων. Σε απόσταση 6,5 χιλιόμετρα στρίβετε αριστερά πρς Πάχαινα και στα δεξιά μετά από 200 μέτρα συνατάτε το Moraitis Studios λίγο πριν φτάσετε στην παραλία.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές και διαμονή !

Η Πάχαινα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Τα καταλύμματα Gaia Lux Inn απέχουν μόλις 150 μ. από την παραλία.

Τα πεντακάθαρα νερά στην παραλία της Πάχαινας προσφέρονται για να χαρείτε τη θάλασσα και τον ήλιο.

Τα βράχια είναι εντυπωσιακά για όσους ασχολούνται με καταδύσεις και ψάρεμα. Στην μια πλευρά της παραλίας, χαρακτηριστικοί είναι οι τρεις ηφαιστειακοί βράχοι σαν γλυπτά, ενώ τριγύρω την αγκαλιάζουν οι χαρακτηριστικοί γεωλογικοί σχηματισμοί του νησιού. Παρόλο που υπάρχουν λίγες ξαπλώστρες και ένα beach bar, καλό θα ήταν να έχετε ότι χρειάζεστε (νερό, ομπρέλλα, κλπ).

Η αμέσως επόμενη παραλία του Κάπρου με το φυσικό πέτρινο γεφύρι, βρίσκεται ανατολικά, σε απόσταση αναπνοής. Έχει καταγάλανα νερά και άμμο και δίνει την αίσθηση φυσικής πισίνας.

Σε απόσταση περιπάτου βρίσκεται η σπηλιά του Παπάφραγκα (0,7 χλμ), με την μικρής έκτασης παραλία, τα γαλαζοπράσινα νερά και τους βράχους με το άγρια όμορφο και επιβλητικό σκηνικό, που προσεγγίζεται με κατάβαση σε σκαλιστό μονοπάτι.

Περνώντας από τη Φυλακωπή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο νεολιθικός οικισμός, με ίχνη κατοίκησης από το 3000 π.χ. Απέναντι βρίσκονται τα Γλαρονήσια, μοναδικά δημιουργήματα της φύσης από ηφαιστειακή λάβα.

Σε μικρή απόσταση είναι τα Πολλώνια (3,2 χλμ), ένα μαγευτικό ψαροχώρι και το δεύτερο λιμάνι της Μήλου. Με την πλούσια αμμουδιά και τα πολλά αλμυρίκια φαντάζει ιδανικό για οικογένειες . Από εκεί με καραβάκι, είναι εύκολη μια εκδρομή στην Κίμωλο ή η ενοικίαση σκάφους για θαλάσσιες περιηγήσεις.

Στη δυτική κατεύθυνση ο Άγιος Κωνσταντίνος και η γραφική και ήσυχη παραλία Αλογόμαντρα(2,2 χλμ), σαν κρυστάλλινη πισίνα αγκαλιασμένη από τον σκιερό βράχο ενθουσιάζει τους επισκέπτες. Αρκεί να έχουν προμήθειες σε νερό.

Η επόμενη παραλία του Μύτακα (2,4 χλμ.) με τα γραφικά ολόλευκα σπίτια των ψαράδων, είναι διπλή. Εποχιακά θα εξυπηρετηθείτε από μια καντίνα με ξαπλώστρες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Κοντά βρίσκεται και η πολυφωτογραφημένη παραλία Σαρακίνικο(3,5 χλμ), με το σεληνιακό τοπίο. Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη σε αυτήν την παγκοσμίως γνωστή για την άγρια ομορφιά της ακρογιαλιά. Τα λευκά λεία βράχια και τα σμαραγδένια νερά δημιουργούν φυσικές πισίνες , ιδανικές για βουτιές. Πήρε το όνομά της από τους Σαρακινούς πειρατές που την αξιοποιούσαν σαν ορμητήριο.

Λαχταριστές απολαύσεις σε εστιατόρια, καφέ, ψαροταβέρνες στην γύρω περιοχή θα δώσουν γεύση στις εμπειρίες σας.